De Seat Mii, een soort rebadge van de Volkswagen up, staat vanaf mei in de Nederlandse showrooms. Nadat de SEAT Mii recent zijn scherpe vanafprijs van € 7.695,- al prijsgaf, heeft SEAT deze week alle details van de compacte nieuwkomer onthuld.

Over ruim een maand maakt de kleine, moderne Mii zijn opwachting in Nederland, in eerste instantie in 3-deurs trim, deze zomer gevolgd door de 5-deursvariant. Naast zijn compacte proporties (lengte: 3,56 meter) en ruime interieur, met plaats voor vier inzittenden en een bagageruimte variërend van 251 tot 951 liter, gooit de Mii hoge ogen op het gebied van brandstofverbruik en efficiency. Dankzij een start-stopsysteem, energierecuperatie en aanvullende maatregelen om het verbruik te verbeteren, verbruikt de Mii 1.0 E-Ecomotive slechts 4,1 liter brandstof op 100 kilometer, wat zich vertaalt in een CO2-uitstoot van maar 96 gram/km voor de 44 kW/60 pk versie. De 1.0 Ecomotive met 55 kW/75 pk brengt het tot 4,2 liter en 98 gram.

In alle gevallen krijgt de Seat Mii een A-label, is hij gevrijwaard van BPM en hoeven Mii-rijders tot 1 januari 2014 geen wegenbelasting (MRB) te betalen. Zakelijke bestuurders zullen zich over de hoogte van de bijtelling bovendien geen zorgen maken, want alle Mii-versies vallen in het fiscaal gunstige 14% tarief.

Over een maand staat de 3-deursversie van de Mii in Nederland bij de dealers, in de zomer gevolgd door de carrosserievariant met vijf deuren. De prijslijst van de 3-deurs SEAT Mii start bij € 7.695,- voor de Mii Entry 1.0 E-Ecomotive (44 kW/ 60 pk). Voor alle uitvoeringen bedraagt de meerprijs voor de 1.0 Ecomotive met 55 kW/75 pk € 680,-.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.