Met een 9,8 als eindcijfer is de SEAT Mii de best scorende auto ooit in de EcoTest van de Consumentenbond. Op het gebied van uitstoot van schadelijke deeltjes noteerde de Mii de maximale score van vijftig punten en qua CO2-cijfer behaalde de stadsauto van SEAT 48 van de 50 punten.

Met die waarden scoort de SEAT Mii, net zoals we eerder zagen bij de Volkswagen uP! en Skoda Citigo, beter dan diverse hybride en range-extender auto’s die eerder door de Consumentenbond en EcoTest-zusterbedijf ADAC aan deze testprocedure werden onderworpen.

Ten behoeve van de EcoTest nam de Consumentenbond/ADAC een 50 kW (68 pk) sterke Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive Style op aardgas, met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km (fabrieksopgaven). Waarden die deze uitvoering van de Mii een energielabel A bezorgen en waarmee zakelijke rijders in aanmerking komen voor slechts 14% fiscale bijtelling, ook in 2014. Een belangrijke reden voor de uitzonderlijk hoge EcoTest-score van de SEAT Mii was, naast het maximale puntentotaal voor de uitstoot van schadelijke deeltjes, vooral het geringe praktijkverbruik en daarmee in lijn de zeer lage CO2-emissie. In de EcoTest noteerden de Consumentenbond en ADAC volgens hun eigen testcyclus een testverbruik van slechts 3,15 kilogram aardgas per 100 kilometer.

EcoTest
In de EcoTest van de Consumentenbond/ADAC komen twee criteria nadrukkelijk aan de orde: het verbruik (uitgedrukt in CO2-uitstoot in gram per kilometer) en de uitstoot van schadelijke stoffen. Bij dat laatste onderdeel kan een auto maximaal 50 punten scoren, bij het verbruik zijn er nu al auto’s die over de 50 punten heen gaan. Het totaal van de twee scores wordt omgerekend naar een rapportcijfer, waarbij 100 punten staat voor een 10.

De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is leverbaar vanaf € 11.200,-.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.