SCI hyMod is een project van Roemeense origine dat is opgezet door Dan Scarlat (automotive journalist), Marian Cilibeanu (designer) en Cristian Ionescu (engineer). Dit team heeft de ambitie om een modulaire auto op de markt te brengen, waarbij de term engine swap wellicht iets te letterlijk wordt genomen.

De SCI hyMod is een compacte auto met enige futuristische trekjes waarbij gekozen kan worden voor verschillende manieren van aandrijving. Omdat de auto modulair is opgebouwd zou het volgens de bedenkers mogelijk zijn om de aandrijflijn aan te passen op het gekozen reisdoel.

Voor relatief korte ritjes zou een 48 kW sterke elektromodule afdoende zijn, waarmee een afstand van 180 km kan worden afgelegd. Een hybridemodule behoort eveneens tot de opties. Hierbij wordt er een verbrandingsmotor aan een CVT-bak gekoppeld en komt de range uit op 620 km. In een hyMod Station zou de auto zijn modules kunnen verwisselen.

Meet the modular hybrid - SCI hyMod

De 4,1 meter lange SCI hyMod biedt plaats aan zes personen -of vijf en bagage- en is opgebouwd uit lichtgewicht materialen. Het verbruik in hybridemodus is 5,1 liter per 100 km. Niet verkeerd voor een auto die -wederom in hybridemodus- onder de tien seconden naar de 100 km/u kan accelereren. De basisprijs moet bij 25.000 euro beginnen, zonder belastingen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dus begrijp ik goed dat er een “module” is, waarbij je een verbrandingsmotor in de auto plaatst zodat je hybride kan rijden?

@autoblogger: Motor en CVT-bak, allebei in één module. Dat wordt nog een uitdaging om in de realiteit te brengen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.