Schone Lucht Rally Renault Twizy
Vandaag zullen 8 autorally’s speciaal voor elektrische en plug-in hybride auto’s door heel Nederland plaatsvinden. Tom de Bruijn, wethouder van Vervoer en Milieu van de gemeente Den Haag, opent om 13:30 uur het Schone Lucht Rally evenement.

Het hoofdprogramma vindt plaats in Den Haag en bestaat naast de rally uit een symposium, waarbij autohistoricus ir. drs. Jan Wouters, trend-watcher en elektrisch vervoer specialist Vincent Everts en futuroloog prof. dr. Wim de Ridder, toelichten hoe de elektrische auto is ontstaan, wat de stand van zaken is en wat voor geweldigs ons allemaal nog te wachten staat op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto’s en nieuwe concepten zoals car-sharing.

De Schone Lucht Rally is het grootste evenement voor elektrisch rijden in Nederland met autorally’s in Den Haag, Amsterdam, Almere, Eindhoven-Helmond, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht-De Bilt. Niet alleen in Den Haag wordt de rally geopend door een wethouder; ook in de andere gemeentes zullen de lokale wethouders deze taak op zich nemen.

Het deelnemersveld bestaat landelijk uit 390 teams met ruim 1.000 deelnemers, waaronder 200 kinderen. De Schone Lucht Rally is ook op kinderen gericht, want elektrisch rijden is belangrijk voor hun toekomst.

Onder de deelnemers bevinden zich diverse prominenten, waaronder Tweede Kamerleden Barbara Visser en Liesbeth van Tongeren. In gezelschap van hoofddirecteur Frits van Bruggen van de ANWB zal wethouder Tom de Bruijn om 14:00 uur de eerste auto, met daarin Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, wegvlaggen voor een rit van circa twee uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de bij start en de finish van de Schone Lucht Rally’s te komen kijken. Het biedt een uitgelezen kans alle verkrijgbare elektrische auto’s naast elkaar te zien en te vergelijken en verhalen uit eerste hand te horen van hun eigenaren.

Programma zaterdag 20 september Den Haag

10:00 Ontvangst deelnemers E-Symposium
10:15 Start E-Symposium
12:00 E-Paviljoen met auto presentaties en showrooms
12:30 Einde symposium, lunch bezoekers E-Symposium
12:30 – 13:20 Ontvangst en incheck deelnemers rally
13:30 Opening Schone Lucht Rally
14:00 – 14:50 Start Schone Lucht Rally
16:00 – 16:50 Finish Schone Lucht Rally
16:00 Netwerkborrel
16:45 Trekking loterij ten bate van Longfonds
17:05 Prijsuitreiking Schone Lucht Rally
19:00 Afsluiting evenement

De start en finish van de hoofdrally vindt plaats op het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag, aan de Wassenaarseweg 220. De locaties en programma’s van de andere 7 rally’s staan op de officiële website.

De Schone Lucht Rally is het vervolg op de Amsterdam E-Challenge in 2013 en de PP Electric Rally in 2012. In 2012 werd een vermelding in het Guinness Book of World Record verworven door met een parade van 257 elektrische auto’s vanuit het Olympisch Stadion naar de Zaanse Schans te rijden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.