Opvallen in een elektrische autorally is bepaald niet makkelijk. Het EV-aanbod is beperkt en als er al een eye-catcher is, dan verschijnen daar ongetwijfeld meerdere exemplaren van aan de start. De Duitse firma Wind Reich kan wél altijd op de nodige aandacht rekenen. Zij hebben dan ook een klassieke Jaguar E-Type tot hun beschikking.

Wind Reich ging aan de slag met een originele E-Type uit de jaren zestig en voorzag de roadster van een aluminium body. Hierdoor wordt het zware gewicht van de achterin gemonteerde accu’s, die de 150 kW sterke elektromotor van stroom voorzien, enigszins gecompenseerd. Volgens de Duitsers is de auto slechts 200 kg zwaarder dan een reguliere auto, wat nog steeds een ruim begrip is.

Tijdens de 2012-editie van de RAC Future Car Challenge kwam de auto in actie, waarbij de spotters van SpeedSpot het Britse stijlicoon met Duits elektrovernuft in beeld brachten.

Foto-cc: Dominicspics


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Voor een beetje achtergrond:

Zonde van zo’n prachtige klassieker! Ook nog eens de mooiste, de series 1!
Leuk als ze een e-type hadden gepakt die niet meer te restaureren was, maar dit is gewoon zonde. Zo’n prachtige auto met zo’n mooi geluid elektrisch maken.. Gewoon alsjeblief niet!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.