Schiphol Group heeft vandaag de voorgenomen gunning aan de deelnemers van de Europese aanbesteding voor het taxivervoer van personenwagens bekend gemaakt. De winnaars zijn Zorgvervoercentrale Nederland B.V. (ZCN), Willemsen-de Koning B.V. en Bergisch, Boekhoff & Frissen B.V. (BBF).

Naast het aanbieden van kwalitatief en kwantitatief hoogwaardig taxivervoer was de belangrijkste eis het leveren van een aanzienlijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van Schiphol op het gebied van luchtkwaliteit en CO2-uitstoot. De aanbiedingen van alle partijen waren innovatief en van zeer hoog niveau. De concessie gaat in op 1 juni en betreft een periode van vier jaar, met twee maal de mogelijkheid van een verlening van twee jaar.

Het personen taxivervoer vanaf Schiphol zal vanaf eind 2014 worden uitgevoerd door meer dan 100 volledig elektrische taxi’s van Tesla. Hiermee moet het taxivervoer bijdragen aan de verduurzaming van de luchthaven. Op dit moment gebruikt Schiphol reeds elektrische bussen, er rijden Audi A8 Hybrids en er staan snelladers.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fantastisch om 100 Tesla’s te kunnen zien daar, ipv een lange rij ouderwetse Mercedessen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.