San Francisco krijgt grootste waterstoftankstation
De stad die van oudsher bekendstaat als de plek waar men net dat beetje verder is dan de rest van de wereld/Amerika doet z’n reputatie mogelijk eer aan.

San Francisco moet namelijk het allergrootste waterstoftankstation ter wereld krijgen. Hier moeten zowel auto’s op waterstof (denk Toyota Mirai, Hyundai ix35 FCEV enz.) hun tank vol kunnen gooien, maar ook veerboten. Die laatste bestaan op dit moment nog niet, maar daar wordt op moment van schrijven flink onderzoek naar gedaan.

Dergelijke schepen zouden per dag ongeveer een ton waterstof verbruiken, waar dit bij FCEV’s rond de 1 kg per dag ligt. Toch zou het project volgens de eerste onderzoeken rendabel moeten worden.

Het tankstation zelf krijgt een capaciteit van zo’n anderhalve ton waterstof per dag. Daarmee zou het het grootste waterstoftankstation van de wereld worden naar verluidt bovendien het enige waar zowel auto’s als boten terechtkunnen. Let wel: momenteel wordt nog onderzocht in hoeverre een dergelijk station wenselijk is, dus het duurt ongetwijfeld nog even voor het daadwerkelijk zover is.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

BOOM !

Dan hoeft SF zich geen zorgen te maken over de San Andreas breuk. Als dit spulletje de lucht in gaat is het ook tschjuus !…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.