Lucid Motors
De elektrische autobouwer heeft een deal gesloten.

Waar de elektrische auto’s van Faraday Future accu’s krijgen van LG, zullen de EV’s van Lucid Motors het doen met accu’s van Samsung. Vandaag is de samenwerking tussen de twee partijen aangekondigd.

Het nieuwe automerk werkt momenteel aan het eerste model. Een elektrische sedan die de strijd moet aangaan met personenauto’s in het luxere segment. We hebben al voor een deel kennis kunnen maken met het model. Een complete onthulling laat vooralsnog op zich wachten.

Per 2018 kunnen we de eerste productieklare elektrische auto van Lucid Motors verwachten. Deze rolt van de band in een gloednieuwe fabriek die momenteel wordt gebouwd in het Amerikaanse Arizona. De luxe sedan zal zich onderscheiden van de concurrentie dankzij een volledige elektrische aandrijflijn. Auto’s als de BMW 7-serie en de Mercedes S-klasse zijn vooralsnog enkel verkrijgbaar met een verbrandingsmotor, of een verbrandingsmotor in combinatie met een hybride aandrijflijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Samsung levert ook al de batterijen voor BMW, Fiat, Mercedes en Porsche. Volvo heeft contact opgenomen met Samsung voor levering van batterijen voor hun komende elektrische vrachtauto’s.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.