De onophoudelijke zoektocht naar de heilige graal die het accupakket grootse eigenschappen brengt.

Een rijbereik van 1.000 tot 2.000 kilometer, wie wil dat nu niet. Sald belooft dat het over enige jaren mogelijk wordt, door toepassing van hoog-complexe technologie ontwikkeld door het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO, in samenwerking met het Duitse Fraunhofer Institut.

Het gaat om het gepatenteerde Spatial Atom Layer Disposition (SALD), dat wordt vermarkt door de Nederlandse firma Sald. Het rijbereik zou verdrievoudigen ten opzichte van een regulier accupakket. Tot 80 % opladen gaat in 10 minuten, volledig opladen valt te doen in 20 minuten.

Door een nanocoating ontstaat een Artificial Solid-Elektrolyte Interphase, waardoor de betere eigenschappen worden bereikt. Ingewikkeld jargon.

Het streven is 3d solid state accu’s te produceren, met een driedimensionale coating die met alle kathodes compatibel is.

Het is een kwestie van afwachten of dergelijke techniek productierijp raakt en een brede toepassing vindt. Het is niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst dat ingrijpende innovatie boven de markt hangt. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.