“Het is alsof je op een wolk zit.” Zo omschreef racecoureur Sabine Schmitz een testronde op de Nurburgring met de Franse supercar die volledig elektrisch wordt aangedreven.

In een korte video zien we hoe de Furtive eGT van het Franse Exagon Motors de sporen krijgt op het Duitse race-asfalt. Schmitz geeft daarbij uitleg over de rij-ervaring en hoe het vermogen plus de ophanging haar bevallen.

De Exagon Furtive eGT krijgt stroom van een 57 kWh lithium-ion accupakket. Afhankelijk van de rijstijl ligt de range hiermee op maximaal 400 km. Uniek is dat Exagon Motors een optionele range-extender wil aanbieden; een kleine verbrandingsmotor die als generator werkt om stroom op te wekken. Samen met een 25 liter brandstoftank moet de totale actieradius uiteindelijk uitkomen op 800 km. Ook opvallend is de keuze voor een e-versnellingsbak met drie versnellingen, die vanaf het stuurwiel worden bediend. De introductie vindt plaats op de Autosalon van Parijs, die eind september begint. Als de productie in 2013 van start gaat hoopt Exagon Motors jaarlijks 150 Furtive eGT’s te produceren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.