Saab 9-3
Het National Electric Vehicle Sweden (NEVS), tegenwoordig eigenaar van Saab, gaat door met het merk. Nieuwe plannen zijn bekendgemaakt en de iconische autofabrikant gaat de duurzame kant op. De eerste grote order is alvast binnen.

NEVS wil vijf nieuwe modellen lanceren. Het eerste model zal worden ontwikkeld op het 9-3 platform en komt naar China en Zweden in 2017. In het jaar daarna moeten nog eens vier nieuwe elektrische modellen worden geïntroduceerd. Het gaat hier om een sportmodel, een SUV, een crossover en een fastback. Van die elektrische 9-3 zijn al 150.000 orders genoteerd door een nieuwe Chinees autoleasebedrijf genaamd Panda New Energy Co. Ltd.

Ambities genoeg. Of het daadwerkelijk zal gaan lukken is nog even afwachten. Ondertussen is NEVS ook actief in Turkije. Zo wordt in samenwerking met de overheid een nieuwe ‘Turkish National Car’ ontwikkeld. Dit betekent dat de auto in Turkije zal worden ontwikkeld, gebouwd en verkocht.

De nieuwe modellen van Saab zullen worden gebouwd in Tianjin, China. Vermoedelijk zullen de uiteindelijke elektrische auto’s geen befaamde Saab-badge met zich meedragen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jaja. Als nieuw bedrijf een megaorder plaatsen van een product dat nog niet bestaat, in plaats van een van de vele veilige alternatieven te kiezen. Vriendjespolitiek, anyone?

Als Victor Muller dit hoort draait hij zich om in zijn graf. Oh hij is nog niet dood?

Iets zegt me dat die ‘Saabs’ geproduceerd in China voor de Chinese markt met iets andere specificaties in elkaar worden geflanst dan de automobielen die in Trolhattan de fabriek uitgerold kwamen. Iets met kwaliteit en dikte van het gebruikte staal, degelijkheid van componenten, nauwkeurigheid van assemblage, en nog zo ’n paar zaken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.