Op 13 juni vond de failliete Saab-boedel na lang zoeken een koper in de vorm van National Electric Vehicle Sweden (Nevs). Dit consortium, dat in 2013/2014 een EV op basis van de 9-3 wil uitbrengen, gaf in de persconferentie aan de deal in juli af te gaan ronden. Dit is niet gelukt.

Kennelijk zijn er een aantal complicaties op het pad van de partijen gekomen, want nu wordt gesproken over een einddatum van ‘deze zomer’, zonder er hierbij op in te gaan wanneer deze zomer op zijn eind loopt. Zowel de curatoren als Nevs geven overigens aan dat er zich geen serieuze ontwikkelingen hebben voorgedaan die de deal bemoeilijken.

Hierbij laat Nevs, bij monde van persvoorlichter Mikael Östlund, het voorlopig. ‘Wij melden ons weer wanneer wij iets te vertellen hebben’, zo kondigde hij de aankomende radiostilte aan in de Zweedse pers.

Van de rechtzaak die Spyker vandaag tegen General Motors aan heeft gespannen zal Nevs geen hinder ondervinden, zij staan hier buiten. Dat de deal vertraging op heeft gelopen mag geen grote verrassing zijn, de Saab-boedel enalles er omheen schijnt een vrij complexe materie te zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.