Nu (PH)EV’s een steeds grotere rol gaan spelen in de politieke arena, zijn verschillende landen de strijd aangegaan voor de titel “grootste snellaadnetwerk ter wereld”. Wij presenteren u de nieuwe topspeler: China!

ABB werkt samen met Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. aan de uitrol van een recordaantal snelladers in China. Medio 2014 worden de laders zes jaar lang verkocht bij DENZA dealers, waarmee het land leider moet worden op het gebied van snelladen.

Voor het gemak en de veiligheid hoort er een app bij de ABB-lader, waarmee de laadsessies op afstand bediend kunnen worden. Als er een verandering in laadstatus plaatsvindt, ontvangt de gebruiker (optioneel) een berichtje.

De Chinese overheid heeft een DC ‘GBT’ standaard ge├»ntroduceerd om de adoptie van EV’s te stimuleren en zal openbare snelladers plaatsen. Ook worden er nieuwe subsidies voor elektrisch rijden in het leven geroepen nadat de oude in 2015 ophouden. Het doel is om in dat jaar een half miljoen voertuigen met een alternatieve aandrijflijn op de weg te hebben; in 2020 moet dit aantal zijn gestegen naar 5 miljoen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.