RVO: Nederland investeerde 3,6 miljard in duurzaamheid
Uiteraard liepen de fiscale voordelen bij al die groene investeringen stevig op.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland rekende voor dat Nederlandse bedrijven afgelopen jaar maar liefst 3,6 miljard euro investeerden in duurzame maatregelen en technieken. Alles bij elkaar liepen de fiscale voordelen op tot maar liefst 200 miljoen euro.

Aan de hand van verschillende aftrekposten werd de totale omvang van de groene investeringen berekend. Fiscaal voordeel wordt bijvoorbeeld gegeven bij innovatieve investeringen die zakelijk gezien niet heel rendabel zijn. Zo worden bedrijven aangespoord om toch investeringen te doen waar het milieu uiteindelijk bij gebaat is.

De regelingen waar het om gaat heten Milieu Investeringsaftrek \ Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\VAMIL) en Energie Investeringsaftrek (EIA). Alleen al de EIA heeft gezorgd voor een energiebesparing die kan worden vergeleken met het verbruik van maar liefst 531.000 huishoudens.

Het is vooral het Midden- en kleinbedrijf dat gebruikmaakt van de regelingen. Afgelopen jaar kwamen er in totaal ruim 32.750 aanvragen binnen. Zonnepanelen en LED-verlichting zijn daarbij de twee populairste categorie├źn. De sector die de meeste aanvragen deed was Landbouw, bosbouw en visserij (25%) op de voet gevolgd groot- en detailhandel (24%).


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.