Gewapend met tankjes gezonde lucht gaan de gezonde-lucht-verplegers en verpleegsters van Milieudefensie de Rotterdamse gemeenteraad overtuigen om de stedelijke luchtvervuiling aan te pakken.

Milieudefensie meet samen met bewoners een jaar lang de luchtkwaliteit op plekken die voor mensen van belang zijn, omdat ze er wonen, werken of hun kinderen er naar school gaan. Op veel gemeten locaties in Rotterdam bleek de lucht ongezond vies. Vooral het stadsverkeer zorgt voor een grote bijdrage aan de luchtvervuiling. De ’s Gravendijkwal in Rotterdam is met 46,9 microgram stikstofdioxide per kubieke meter de vieste plek van de door Milieudefensie in Rotterdam gemeten locaties. Dat is ver boven de Europese norm van veertig microgram per kubieke meter.

Vooral het wegverkeer in de stad draagt veel bij aan de luchtvervuiling. Waar in andere grote steden vooral de fiets voor het personenverkeer wordt gebruikt is dat in Rotterdam nog steeds de auto. Bovendien is de milieuzone die vervuilende vrachtwagens moet weren veel te klein. Rotterdam heeft nog één jaar om aan de Europese normen voor luchtkwaliteit te voldoen, dus de gemeenteraad moet nu besluiten extra maatregels in te voeren.

Wie: Milieudefensie en Rotterdammers
Wat: Aanbieden 6.876 handtekeningen voor gezonde lucht
Waar: Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40
Wanneer: woensdag 9 oktober, 19:15 – 19:40 uur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.