Ruim een zesde van de BOVAG-autoverhuurbedrijven heeft al elektrische auto’s (EV) in zijn verhuurvloot. Binnen een jaar zal echter een derde van deze verhuurbedrijven een EV kunnen leveren. De huurauto is een uitgelezen kans voor particulieren en bedrijven met interesse voor elektrisch rijden om eens een dag, een week, of een maand kennis te maken met deze nieuwe techniek.

Het Nederlandse wagenpark telde eind maart 2012 ruim 1.400 elektrische personenauto’s. Op een wagenpark van ruim acht miljoen voertuigen is dat een heel bescheiden aantal. Maar het is ppvallend dat nu al ruim 17 procent van de 400 bij BOVAG aangesloten autoverhuurbedrijven (met samen zo’n 600 outlets) een elektrische auto in de huurvloot heeft. Elf procent experimenteert zelfs met elektrische scooters in de verhuur.

De autoverhuurbedrijven voorzien dat het percentage verhuurders met EV binnen een jaar stijgt naar 35 procent en binnen twee jaar zal meer dan de helft van de BOVAG-verhuurders elektrische auto’s aanbieden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.