Arrival Royal Mail Van
Ook in Engeland gaan de posterijen over op elektrisch rijden.

Wagenparken verduurzamen deze dagen in hoog tempo. Hoe groter het wagenpark, hoe meer milieuwinst er valt te behalen. Dat maakt het voor de Engelse post, ofwel Royal Mail interessant om over te stappen op elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de Engelse fabrikant Arrival. Een onbekende speler die eerder bekend was onder de naam Charge Auto.

Er wordt gestart met een proefproject. Drie verschillende versies van de bestelbus gaan rijden tussen verschillende post- distributiecentra in Londen. De elektrische bussen zijn van ultra-lichtgewicht composiet. De aandrijflijn en electronica zijn door Arrival in eigen huis ontwikkeld. Naar verluidt wordt er met deze bussen tot 50 % bespaard op de kosten. De farikant belooft een prijsniveau dat gelijk is aan een bestelbus op diesel. Het rijbereik is ongeveer 160 km.

Grote vraag is nantuurlijk of deze proef een succes wordt en of deze nieuw ontwikkelde bussen uiteindelijk breed ingezet gaan worden door Royal Mail. Er wordt in ieder geval op meer plaatsen elektrisch bezorgd door de post, bijvoorbeeld op de Waddeneilanden, maar ook in Duitsland. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.