Voor een betere luchtkwaliteit in steden is elektrisch rijden een belangrijke oplossing.

Samen met partners Cofely, EV-Box, stichting e-laad en de vele particulieren en bedrijven in de stad zijn door Rotterdam in twee jaar tijd 500 oplaadpunten voor elektrische auto’s gerealiseerd. De laadpunten laten duidelijke toename van de hoeveelheid geleverde energie zien. Daaruit kan worden opgemaakt dat elektrische auto’s dus ook daadwerkelijk op groene stroom rijden.

Snelle groei

Vorig jaar werd het honderdste laadpunt geopend, inmiddels is dit aantal toegenomen tot 500 stuks. Wethouder Duurzaamheid Alexandra van Huffelen:

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, van de elektrische auto. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in onze stad. Aan het einde van volgend jaar staan er minstens 1.000 punten in heel Rotterdam.

Inmiddels werkt Rotterdam ook al samen met Stadsregio Rotterdam zodat de afspraken met Cofely en EV-Box, de producent van de laadzuilen, voor de hele Rotterdamse regio beschikbaar zijn gekomen. Daarmee komen er minimaal 320 laadpunten extra voor de regiogemeenten beschikbaar.

Milieuvriendelijk

Elektrische auto’s worden dus niet alleen om fiscale redenen aangeschaft, maar rijden ook daadwerkelijk milieuvriendelijk. Jacco van der Burg, business developer elektrisch vervoer bij Cofely:

Wij baseren ons business model op het groener rijden door de Rotterdammers. Wij vinden het positief om te zien dat Rotterdam dit in toenemende mate doet. Dat is goed voor de gemeente Rotterdam, haar inwoners en de ontwikkeling van het elektrisch vervoer in Nederland.

In beweging

Alexandra van Huffelen benadrukt dat het niet alleen de gemeente Rotterdam is die de kansen en de noodzaak van elektrisch vervoer ziet:

Belangrijk is ook de EV-Makelaar, die vanuit het Elektrisch Vervoer Centrum bedrijven benadert en hen wijst op de mogelijkheden van elektrisch vervoer. Recent lanceerde Natuur & Milieu op grootse wijze het Project A15 in Rotterdam, een project dat van de A15 de eerste duurzame snelweg ter wereld moet maken. En vorige week nog nam taxicentrale RTC de eerste vier Rotterdamse elektrische taxi’s in gebruik. Rotterdam is daarmee een Europees koploper.

Belangrijk voor de stad

Elektrisch vervoer maakt Rotterdam schoner en stiller. Dat is goed voor de luchtkwaliteit en leefbaarheid van de stad, maar ook goed voor de bereikbaarheid. Om elektrisch vervoer in de stad mogelijk te maken is oplaadinfrastructuur nodig. De stichting e-laad stond aan het begin van deze ontwikkelingen in Nederland en heeft in veel steden in Nederland de eerste oplaadpalen geplaatst, zo ook in Rotterdam. Nu zien we dat ook de bewoners en bedrijven in Rotterdam elektrisch rijden omarmen. Het aantal aanvragen voor een laadpunt neemt steeds meer toe.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als EV rijder kan ik dit alleen maar aanmoedigen! Natuurlijk praat ik in mijn eigen straatje hier, maar zonder laadpunten is een EV behoorlijk onbruikbaar.

Alle laadpunten leveren 3x16A (11kW) en daarmee laad je bij een Model S er zo n 50km/u bij. Dat is in de meeste situaties meer dan voldoende aangezien als ik in Rotterdam ben ik daar toch snel 2 a 3 uur ben voor een afspraak, dan heb je al snel 100 tot 150km er bij geladen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.