Rotterdam
De gemeenteraad heeft haar beslissing genomen: Rotterdam voert een grotere milieuzone in.

Het doel van deze actie is het Rotterdamse wagenpark in 2018 met een kwart te ‘vergroenen’ en daarmee de roetuitstoot veroorzaakt door het verkeer te halveren. In de nieuwe, grotere milieuzone worden vervuilende auto’s geweerd en het aantal dieselvoertuigen gereduceerd. Om schoner vervoer extra te stimuleren worden er meer laadpalen voor (PH)EV’s geplaatst en krijgt de fietser meer ruimte in de stad.

De gemeente gaat samen met bewoners, bedrijven en milieuorganisaties begin volgend jaar een pakket van maatregelen samenstellen voor een betere luchtkwaliteit. Dit mag 12 miljoen euro gaan kosten. (Foto: carspottingrotterdam)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heel goed, geef meer ruimte aan de fietser (ben zelf ook fanatieke fietser) en stuur die diesels maar de stad uit. Zal even wennen zijn, maar als we eenmaal gewend zijn, geloof me, weten we niet beter!

Misschien moeten ze in Rotterdam ervoor zorgen dat je niet zo hutje-op-mutje woont… dan heb je ook minder last van elkaar.

En geef fietsers in ruil voor ruimte dan ook de bekeuringen die ze verdienen voor fietsen door rood, zonder verlichting, geen voorrang verlenen.. en trek deze bekeuringen gelijk aan auto’s of hoger, ze hebben immers beschermde status, hebben altijd juridisch gelijk, daar komt een hogere verantwoordelijkheid bij en dus ook grotere boetes als je geen f&ck geeft om verkeersregels.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.