Energiemaatschappiij BP heeft op haar tankstation in deelgemeente Noord (nabij diergaarde Blijdorp) het àllereerste elektrische snellaadpunt in Rotterdam in gebruik genomen. Het initiatief maakt deel uit van een bredere samenwerking, die door The New Motion wordt gecoördineerd en als doel heeft een landelijk netwerk van elektrische snellaadstations te realiseren, zodat het voor de elektrische rijder mogelijk is om in één dag heel Nederland te doorkruisen.

BP wil de komende vier jaren ervaring opdoen met elektrisch laden op vijf van haar tankstations in Nederland. Eind november werden er al elektrische snelladers geopend op twee BP stations in Utrecht en begin 2012 zal het bedrijf nog eens twee van haar verkooppunten – op nader te bepalen locaties – met een dergelijke voorziening uitrusten.

Het snellaadpunt aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam werd officieel in gebruik genomen door Alexandra van Huffelen (wethouder duurzaamheid) en de heren Ritsaart van Montfrans (oprichter van The New Motion) en Hendrik Muilerman (CEO van BP in Nederland). “Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het terugbrengen van geluidshinder in onze stad. Wij zijn dan ook blij met dit initiatief, omdat het ons weer een stapje dichterbij brengt bij het behalen van onze doelstellingen voor een groene, schone en gezonde stad. Als het gaat om elektrisch rijden is er echt een mentaliteitsverandering nodig”, aldus wethouder Van Huffelen.

Tijdens het opladen van hun elektrische auto bij de BP tankstations hoeven de berijders zich niet te vervelen. Zij kunnen terecht in het Wild Bean Café voor een vers kopje koffie, snack en/of lunch. Ook kunnen zij hier bijvoorbeeld even rustig hun krant lezen of hun e-mail checken. De wachttijd van nog geen 30 minuten kan hiermee op een aangename en nuttige manier worden ingevuld.

De snelladers op de BP tankstations worden geleverd door ABB – een wereldwijde marktleider op het vlak van energie- en automatiseringstechnologie die nutsbedrijven en industriële klanten in staat stelt hun prestaties te verbeteren en tegelijk hun milieu-impact te verminderen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.