Watertaxi MSTX II
En dat is een primeur. Niks mis met elektrisch varen bovendien.

Elektrische taxi’s zijn een bekend fenomeen. Wel nieuw is de elektrische watertaxi. Rotterdam heeft de primeur. Alles om de uitstoot zoveel mogelijk te beperken en ook binnen de stad voor een goede luchtkwaliteit te zorgen. De Maasstad weet daarin overigens niet altijd even goed te scoren, mede vanwege waterwegen die druk worden bevaren.

Dat neemt niet weg dat elektrisch varen een interessante ontwikkeling is, die kan rekenen op een stijgende populariteit. Sinds vorig jaar vaart er al een plugin-hybride watertaxi. De volledig elektrische watertaxi die nu wordt ingezet is voorzien van een Tesla-accupakket. Daarmee is er genoeg capaciteit om een dag te varen met een gemiddelde snelheid van 12 km/u.

De volledig elektrische watertaxi is een belangrijke stap naar uitstootvrij vervoer, bovendien kan het een aantrekklijk alternatief zijn om de files te vermijden. De vloot van de Watertaxi Rotterdam bestaat nu uit 18 boten en 50 aanlegplaatsen. Komend jaar wordt gerekend op in totaal 500.000 reizigers.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Sinds april 2015 vaart er in Hoorn al een volledig elektrische watertaxi.
Deze heeft een 10KW Bell-marine motor, 48 volt. 990Amp/h batterijen en kan ruim 10 uur varen met een snelheid van 11 km/h.
Door een bijdrage van Puur Hoorn kon dit project plaatsvinden.
Watertaxi Hoorn vaart vele bezoekers van parkeerplekken buiten de stad naar het centrum of haven. Tevens kan men een rondvaart maken bij Watertaxi Hoorn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.