Rotterdam
Om een schonere lucht te creëren, heeft de gemeente Rotterdam de handen ineen geslagen met het TNO en diverse bedrijven in de regio.

Rotterdam heeft een duidelijk doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad in 2020. Deze ambitie ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’ is door Rotterdam, TNO en zes transportbedrijven uit de regio Rotterdam ondertekend. Een van de projecten die hieraan bijdraagt is het stimuleren van duurzaam rijgedrag door het organiseren van een Rotterdamse chauffeurswedstrijd.

Gedurende de voorrondes wordt een groep van beste chauffeurs van verschillende bedrijven geselecteerd. Deze strijden tijdens een wedstrijddag in juli 2016 om de titel ‘Beste chauffeur van Rotterdam.’ In de voorrondes wordt het rijgedrag van de chauffeurs gemonitord door een app die gekoppeld is aan het in-carsysteem van de vracht– of bestelwagen. De chauffeur wordt met deze app geadviseerd en gestimuleerd zijn rijgedrag te verbeteren, wat er voor moet zorgen dat er duurzamer en bewuster gereden gaat worden. De app is ook in staat om het rijgedrag van de deelnemende chauffeurs op een gelijkwaardige wijze met elkaar te vergelijken. Zo kan een selectie gemaakt worden voor de groep chauffeurs die kunnen deelnemen aan de wedstrijddag.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.