In opperste stilte en volledige luxe zoeven met een Rolls-Royce. Wie wil dat nu niet?

Een V12 benzinemotor mag dan uiterst stil en welgemanierd zijn, een krachtige elektromotor is in zekere zin de overtreffende trap. Want dan is er volledige stilte en kan de meest ultieme vorm van comfort worden behaald.

Niet voor niets behoort ook – of zelfs – Rolls-Royce tot de elektrificerende merken. Iets dat al een tijdlang speelt, maar inmiddels concreter begint te worden. Het vermoeden bestaat dat het uiterlijk van de eerste ev van Rolls-Royce gelijkenissen zal vertonen met de Rolls-Royce 103EX, een concept uit 2016. Een langgerekte coupé die karakteristiek en welhaast grotesk is vormgegeven (zie het beeld bij dit artikel). Ook is de naam Silver Shadow is opnieuw geregistreerd.

Merkchef Torsten Müller-Ötvös heeft aangegeven dat de plugin hybrides geheel overgeslagen zullen worden en dat Rolls-Royce inzet op volledige elektrificatie, iets dat vanzelfsprekend slechts valt toe te juichen. De aandrijflijn kan worden gedeeld met wat de meest prestigieuze BMW moet worden, de tamelijk controversiële BMW iX. Logischerwijs heeft het accupakket een capaciteit van meer dan 100 kilowattuur, om ten minste 500 kilometer aan zorgeloos rijbereik te bieden. Naar verwachting zal de officiële aankondiging van de elektrische Rolls-Royce aan het einde van het jaar worden gedaan. Nu is het een kwestie van afgaan op wat ingewijden erover te melden hebben, zoals dat zo mooi heet.

Verder lijkt het erop dat de aandrijflijn ook in de Rolls-Royce Cullinan kan worden gebruikt, zodat het prestigieuze merk ook een elektrische suv kan aanbieden. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: Rolls-Royce 103EX


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.