Regis Epic0
Meer elektrische vervoersbewegingen, Rolling the City maakt het mogelijk. De startup vertegenwoordigt Regis, een Italiaanse bouwer van kleine en elektrische busjes.

De Regis Epic0 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, al naar gelang de behoeftes. Eigenlijk is het een piepklein busje, met opbouw. Naar keuze is er een pickup beschikbaar, of een gesloten bak. Een koelwagen behoort tot de mogelijkheden, zelfs een vuilniswagen(tje) is verkrijgbaar. Hoe het gesteld is met het comfort is nog maar afwachten, het zijn hoofdzakelijk betaalbaarheid en compactheid die de kernkwaliteiten vormen. Wat verder voor de ev pleit is het aanbod van behoorlijk felle carrosseriekleuren, iets dat we deze dagen veel te weinig zien.

De specificaties zijn bescheiden. Zo is er een uitvoering met een maximumsnelheid van 75 km/u, maar ook een die niet harder kan dan 50 km/u. Niettemin prima voor de stad. Een nul-naar-honderdtijd wordt niet geven, naar 50 km/u kost bij benadering vijf seconden. Het accupakket is piepklein en heeft een capaciteit van 11 kWh of 14 kWh. Afhankelijk van de gekozen uitvoering ligt het rijbereik volgens de WLTP-norm tussen de 105 en 170 kilometer.

Marijn Romer, een van de stichters van Rolling the City, ziet de toekomst zonnig in: “Steeds meer gemeenten kondigen zero-emissie zones aan voor hun binnensteden, waardoor de vraag naar elektrische cargo-oplossingen snel toeneemt. Daarnaast maken meer en meer bedrijven uit eigen overweging de stap naar emissievrij vervoer. Tot dusver zijn er echter nog weinig 100% elektrische bestelauto’s beschikbaar die nu al inzetbaar zijn om aan die vraag te voldoen, tegen een concurrerende prijs. Met de Regis Epic0 levert Rolling the City sinds deze maand een serie slimme cargo-oplossingen die per direct leverbaar zijn.”

Het lijkt zeker een prima vervoersmiddel om boodschappen, pakketten of wat dan ook uitstootvrij aan huis te krijgen. Het laadvermogen is 700 kilogram, zo lang de ruimte het toelaat is er het nodige dat kan worden meegenomen.

Regis Epic0 achterzijde


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.