Wie leert over hybride technieken, moet natuurlijk wel iets hebben om mee te werken.

Studenten Motorvoertuigentechniek van ROC A12 krijgen sinds kort les op het gebied van hybride technieken. Om goed te leren werken met deze nieuwste technieken, beschikt ROC A12 sinds deze week over een eigen hybride auto. Met dank aan het regionale bedrijfsleven.

Hybride voertuigen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De toekomstige autotechnicus moet dus bekend zijn met de techniek van deze voertuigen. Dankzij de goede samenwerking met het regionale bedrijfsleven beschikt ROC A12 sinds kort over een hybride auto en de specifieke middelen die daarbij nodig zijn.

Toyota dealer Gebr. Van Gent ziet het belang in van goed geschoolde autotechnici en leverde onlangs een nieuwe Toyota Yaris Hybride aan ROC A12. Daarnaast stelt deze dealer jaarlijks meetapparatuur beschikbaar. Om ook docenten van ROC A12 up-to-date te houden, krijgen zij de mogelijkheid om deel te nemen aan technische cursussen die de importeur van Toyota, Louwman en Parqui, organiseert voor autotechnici van dealerbedrijven.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik denk dat niet alleen de techniek interessant is voor de toekomstige automonteurs, ook de toekomstige autoverkopers kunnen we wat opleiding gebruiken. http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl melde onlangs een enorme toestroom aan hybride auto’s van gebruikers bij wie het brandstofverbruik enorm tegenviel. Op die manier raken gebruikers alleen maar teleurgesteld.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.