Een verkreukelde Tesla Model 3
Dit was geen laffe roadtrip, maar een haast eindeloze. Helaas heeft een onverwachte actie van de Autopilot de boel aardig weten te verstieren.

Het gaat over de roadtrip van You You Xue, die eerder ook Nederland heeft aangedaan. Er zouden 45 landen worden bezocht, over de hele wereld. Met een Tesla Model 3. De elektrische auto waar veel mensen een enorme interesse voor hebben of aangenaam benieuwd naar zijn. Xue’s Model 3 heeft zijn Waterloo gevonden in Griekenland, op een weinig heroĆÆsche wijze. Met een ingeschakelde Autopilot reed de auto tegen de middengeleider van een snelwegafrit.

Volgens Xue begon de auto bij een snelheid naar 120 km/u plots naar rechts te sturen. Richting een afslag, terwijl er gewoon verder rechtuit had moeten worden gereden. Doordat de actie van de auto behoorlijk plots kwam, was er geen tijd meer om te corrigeren. De Tesla zag klaarblijkelijk de middengeleider aan voor een rijstrook, met desastreuze gevolgen. Het ongeval vond ’s nachts plaats, het stuk snelweg is ter plekke enkelbaans. De auto ligt goed in elkaar, vooral de linkerkant. De deur aan de bestuurderszijde ging niet meer open, de wielophanging is goed krom, het voorscherm verkreukeld. Xue maakt het goed, maar helaas voor Xue was zijn auto niet allrisk verzekerd.

De situatie lijkt behoorlijk op een eerder ongeval met een Tesla Model X in Mountain View (Californiƫ) in de Verenigde Staten. Ook toen reed de auto tegen een middengeleider. Tesla heeft overigens gereageerd op het ongeval, op verzoek van Electrek dat dit nieuws brengt:

Hoewel we de inzet van You You Xue om de Model 3 te propageren kunnen waarderen, hebben we hem op de hoogte gesteld dat Tesla nog niet actief is in Oost-Europa en dat er geen verbinding of andere diensten worden geboden voor de auto’s daar. Ook is de Model 3 niet goedgekeurd en gehomologeerd om te kunnen rijden buiten de Verenigde Staten en Canada. Hoewel we nog geen data van de auto hebben kunnen opvragen gezien dit ongeluk plaats heeft gevonden in een niet ondersteunde regio, is Tesla altijd duidelijk geweest dat de bestuurder ten allen tijde verantwoordelijk blijft voor de auto wanneer Autopilot wordt gebruikt. Het spijt ons om te horen dat dit ongeluk heeft plaatsgevonden, maar we zijn blij dat You You ongedeerd is.

Oppassen dus met de Autopilot. Hoewel dat ergens wat strijdig is. Want het is juist de ultieme vorm van cruise control, opdat de bestuurder er ontspannen bij kan zitten.

Foto: @youyouxue (Twitter)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nooit gehad met mijn lane assist

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.