Zo komt de introductie van de twee volkomen terreinwaardige modellen van het nieuwbakken bedrijf weer wat dichterbij.

De Rivian R1S en R1T, daarmee wordt aangevangen. Een suv en een pickup. Modellen die aan een typisch Amerikaanse smaak appelleren en die met dank aan de bouw- en afwerkingskwaliteit, grote accupakketten en krachtige aandrijflijn terecht een stevige aankoopprijs zullen hebben. Als derde komt er een bezorgbusje dat is aangepast aan de wensen van internetgrootheid Amazon.

Het heeft er alle schijn van dat de ontwikkeling gunstig verloopt, zo is eerder de Rivian R1T als testvoertuig gesignaleerd. Wel is de marktintroductie van de drie modellen mede vanwege corona uitgesteld tot 2021.

Opdat de werkzaamheden niet tot stilstand komen voor het einde is bereikt, is er geld binnengebracht in een nieuwe financieringsronde, wederom geleid door T. Rowe Price. Tot de investeerders behoren Soros Fund Management LLC, Baron Capital Group en eerdere aandeelhouders Amazon en BlackRock. Een bedrag van in totaal 2,5 miljard dollar (2,21 miljrd euro) is opgehaald.

Het is in ieder geval nog altijd zeer wel mogelijk dat de Rivian R1T er eerder is dan de gedoodverfde concurrent, de Tesla Cybertruck.

Beeld: Rivian R1T is een zwaar terrein


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.