Rivian R1T
De nieuwkomer gaat er goeddeels op eigen kracht voor zorgen dat zijn elektrische terreinwagens op de weg worden gebracht.

Rivian behoort tot de interessante merken, het belooft een behoorlijk grote suv en een al even grote pickup. De Rivian R1S en RT1 zijn uiteraard volledig elektrisch en ook nogal snel. Dat heeft de aandacht gewekt van andere partijen. Een investeringsronde heeft financiƫle steun opgeleverd van internetgrootmacht Amazon.

Het is een logische gedachte dat ook traditionele spelers uit de autoindustrie maar wat graag samenwerken met deze nieuwkomer. Dat is door de oprichter van Rivian, R.J. Scaringe nadrukkelijk niet uitgesloten. Er zijn zelfs gesprekken gevoerd met General Motors. Een elektrische auto in het modelaanbod van dat concern is de Chevrolet Bolt, een auto die bij ons beter bekend is als Opel Ampera-e. Maar dat is een nogal kleine auto, terwijl in Amerika grote auto’s nog altijd een nadrukkelijke voorkeur genieten.

De samenwerking met General Motors lijkt echter niet van de grond te komen, in tegenstelling tot wat verwacht. Het zou voor General Motors een manier zijn om gebruik te maken van het door Rivian ontwikkelde platform voor elektrische aandrijving, terwijl Rivian had kunnen profiteren van schaalvoordeel bij het inkopen van verschillende componenten bij toeleveranciers. Verdere toelichting wordt niet gegeven, maar Scaringe zegt zijn opties open te willen houden. (Via: fortune.com)

Beeld: Rivian R1T


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.