Rivian combo
Dé pickup van Amerika is geconfisqueerd om te gebruiken voor de ontwikkeling van de eigen modellen van Rivian.

Het merk Rivian is nogal Amerikaans. Er zullen grote en dure, volledig elektrische suv’s en pickups geproduceerd gaan worden. Vooralsnog gaat het om twee modellen, de R1T en R1S die intussen officieel wereldkundig zijn gemaakt. Ook komt er een heuse rallywagen waarvan we weinig weten. Rivian maakt zich niet schuldig aan dagdromerij, de ontwikkeling is volop gaande.

De specificaties van de Rivian R1T en R1S zijn ronduit interessant. De krachtigste varianten krijgen een aandrijflijn met een elektromotor die liefst 551 kW (750 pk) kan leveren en een accupakket met een capaciteit van 180 kWh.

Uit een gesprek dat Detroit Free Press met merkoprichtinger RJ Scaringe voerde blijkt dat Rivian meerdere Ford F150’s heeft omgebouwd. Die auto’s hebben nu het skateboard, dat het accupakket bevat en de belangrijkste componenten van de aandrijflijn. Zo kunnen er onopgemerkt in motor town Detroit vele testkilometers worden afgelegd. De keuze viel op de Ford F150 omdat die pickup de juiste wielbasis heeft. Terzijde, ook Ford werkt aan een volledig elektrische uitvoering van zijn pickup.

Eerder is bekend geworden dat internetgrootmacht Amazon geld heeft gestoken in Rivian. Volgend jaar moeten er verschillende andere modellen worden onthuld. Een merk om te blijven volgen.

Beeld: Rivian R1S (suv) en R1T (pickup)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.