Een compacte, lichte waterstofauto met vleugeldeuren. Daarmee is de Riversimple Rasa beslist geen onaardig ding.

Riversimple is een trots merk uit Wales, dus afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Al vijf jaar lang wordt gewerkt aan de Riversimple Rasa. Een waterstofauto, waarvan het uiterlijk in die tijd nauwelijks tot niet veranderd is. Het concept, licht van gewicht en dientengevolge behoorlijk efficiënt, mag worden geprezen. Is dit tegen de klippen op, in een tijd waarin de gemiddelde auto log en zwaar lijkt te zijn?

Zoals dat gaat met het opzetten van een nieuw merk is een eindeloze sloot geld nodig en is enige steun van bekende partijen wenselijk. Er komt een nieuwe financieringsronde, de inzet is een bedrag van £ 150 miljoen (€ 173 miljoen) gedurende de komende drie jaar. Dit onder leiding van Gambit Corporate Finance LLP.

Tegelijkertijd is een overeenkomst gesloten met Siemens, dat is verkozen tot toeleverancier. Hoe treffend is dat ook Siemens duurzaamheid, waterstof en de circulaire industrie hoog inschaalt, verrassend genoeg net als Riversimple dat pleegt te doen? Bon mots, maar de steun van een grote partij als Siemens zou dit langlopende project wel eens vlot kunnen trekken.

Niettemin wordt de Riversimple Rasa pas verwacht in 2023. Geduld blijft nodig.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.