Rimac werkt aan nieuwe elektrische supercar
Over een halfjaartje weten we wat het is.

Het Kroatische Rimac heeft de eerste teaser voor een nieuwe elektrische supercar de deur uitgedaan. Tussen neus en lippen door was al bekend dat de autobouwer werkte aan een gloednieuw model. Met het uitbrengen van een teaser is deze informatie officieel bevestigd.

Het nieuwe model gaat vermoedelijk ‘Concept Two’ heten. Het concept zal tijdens de Autosalon van Genève worden gepresenteerd. De onthulling van een productiemodel zal vervolgens in een later stadium volgen. Met de Concept One zette Rimac zichzelf op de kaart. De elektrische auto met meer dan 1.000 pk was in staat om sneller te accelereren dan een Ferrari LaFerrari. Een video van deze ‘dragrace’ verscheen op YouTube en ging de hele wereld over. Daarmee werd duidelijk: Rimac is meer dan de zoveelste bouwer van elektrische supercars.

Men kijkt dan ook vol verwachting uit naar Genève. De Concept One is immers vandaag de dag nog steeds een indrukwekkende machine. 0-100 doet de supercar in 2,5 tellen en de top ligt op 355 km/u. Om deze cijfers te overtreffen moét je wel met iets buitenaards komen. In maart weten we meer. Voor nu hebben we enkel bovenstaande teaser.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.