Mate Rimac, oprichter van het Kroatische Rimac Automobil, laat trots weten dat zijn piepjonge bedrijf de eerste klantenauto heeft afgeleverd. Het gaat om een unieke versie, gebaseerd op de Concept_One.

Naar de prestaties van dit eerste wapenfeit blijft het gissen, evenals het definitieve uiterlijk. De auto is gebaseerd op de conceptversie. Rimac laat het verder aan de (anonieme) klant wat er aan info naar buitenkomt.

De CEO wil er wel dit over kwijt:

What we can tell you is that this is a one-off car based on the Concept_One which was developed and produced in a record time of 4 months (as you can see on the tired faces of our last standing team members). I would like to thank my team for their dedicated work – without such a great team this would never be possible.

Het begon met 1.088 pk…
De conceptversie heeft 4 elektromotoren in, of eigenlijk achter de wielen. Dankzij het vermogen van 1.088 pk kan men in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid komt uit op 305 km/u en met een volgeladen 92kWh-accupakket moet een range van 600 kilometer mogelijk zijn. Dat is 120 kilometer meer dan de duurste Tesla Model S. Echter, bij de productieversie, waarvan de naam nog niet bekend is, zouden de specificaties zelfs nog hoger moeten liggen.

Ex-Pininfarina
Achter de aluminium velgen zijn keramische remmen gemonteerd, met aan de voorkant remklauwen die zes en aan de achterkant vier zuigers bevatten. De body is geheel uit koolstofvezel opgetrokken en het binnenste van de Concept_One is ontworpen door een aantal ex-Pininfarina designers. De leren bekleding is afkomstig van Vilner. Wie plaatsneemt in de ‘cockpit’ heeft uitzicht op een infotainmentsysteem en een head-up display.

Wanneer Rimac, of de nieuw eigenaar van het eerste productiemodel, meer info naar buiten zal brengen is nog niet bekend. De prijs voor een Rimac is ongeveer 750.000 euro.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ziet er erg mooi uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.