Rimac Concept_One
Hoewel de Rimac Concept_One niet aan de race zelf deelneemt, zal de elektrische auto een belangrijke rol gaan spelen op het circuit.

Rimac Automobili heeft één van hun exclusieve Concept_One supercars beschikbaar gesteld voor de FIA Formule E Kampioenschappen. De EV accelereert net zo snel van 0 – 100 km/u als de Formule E-wagens en zal gereden worden door de Race Director tijdens alle racedagen. Hiermee zal hij het circuit inspecteren en andere verplichtingen uitvoeren tegen nul uitstoot. De Concept_One zal ook worden gebruikt voor passagiersritjes tijdens het evenement.

Het Kroatische Rimac Automobili is een familie van enthousiastelingen, engineers en designers die sinds 2009 nieuwe manieren zoeken om auto’s sneller te maken en de wereld willen bewijzen dat elektrische auto’s leuk kunnen zijn; dezelfde insteek als de Formule E.

De Concept_One heeft een aandrijflijn bestaande uit vier individuele systemen, elk bestaande uit een krachtige elektromotor en versnellingsbakeenheid. Deze vier systemen drijven de wielen onafhankelijk aan voor betere rijeigenschappen. Met een vermogen van 1088 pk en 1.600 Nm koppel tussen 0 en 6.500 rpm, kan elk wiel ook onafhankelijk accelereren of afremmen in een fractie van een seconde.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.