Het Kroatische Rimac heeft laten weten hoeveel de Concept_One zal gaan kosten. De EV – die in een oplage van maximaal 88 stuks wordt gebouwd – heeft $980.000 op het prijskaartje staan, wat omgerekend gelijk is aan 742.000 euro.

De forse prijs werd bekendgemaakt op het Top Marques-evenement in Monaco, waar Rimac aankondigde dat het gebruik zal maken van speciale Ultract Vorti Vredesteinbanden die door Giugiaro zijn ontworpen. Ze meten 245/35 R20 aan de voorkant en 295/30 R20 aan de achterzijde.

Deze supercar heeft 4 elektromotoren in, of eigenlijk achter de wielen. Dankzij het vermogen van 1.088 pk kan men in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid zou op 305 km/u moeten liggen en met een volgeladen 92kWh-accupakket moet een range van 600 kilometer mogelijk zijn. Dat is 120 kilometer meer dan de duurste Tesla Model S.

Achter de aluminium velgen zijn keramische remmen gemonteerd, met aan de voorkant remklauwen die zes en aan de achterkant vier zuigers bevatten. De body is geheel uit koolstofvezel opgetrokken en het binnenste van de Concept_One is ontworpen door een aantal ex-Pininfarina designers. De leren bekleding is afkomstig van Vilner. Verder aanwezig; een infotainmentsysteem en een head-up display.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gelijkt goed op een One-77 qua design me dunkt?
Maar zo mogen er nog wel auto’s gemaakt worden, heerlijke bak!

is die 88 oplages een knipoog naar de 77, of naar de 1088 PK, wie zal het zeggen :O

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.