Rimac Concept_One
Kroatië is niet van plan om de automarkt voorzichtig te betreden.

Rimac Automobili verraste de wereld met hun elektrische Concept_One op de Frankfurt Motor Show in 2011. In de afgelopen paar jaar hebben zij veel werk gestoken in de zoektocht naar klanten en investeerders. Dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Rimac Automobili is erg ambitieus: “Wij wilden niet de beste elektrische auto ter wereld bouwen. Wij wilden de beste auto bouwen. Punt.” De Concept_One heeft in totaal 1.088 pk verdeeld over vier elektromotoren; voor elk wiel één. Een sprint naar 100 km/u zou in 2,8 seconden bekeken moeten zijn, de topsnelheid ligt op 305 km/u. Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg is, wordt er een range van 600 kilometer beloofd.

Met uitzondering van de banden, voorruit en airbags is alles aan de auto door Rimac zelf ontwikkeld. Inclusief de motoren, batterijen en het accumanagementsysteem. Om het bedrijf in leven te houden hebben zij de afgelopen jaren hun kennis verkocht aan andere bedrijven, maar ze hebben nu eindelijk de investeerders gevonden om de Concept_One op de weg te krijgen.

Echter, er moeten nog een aantal obstakels worden overwonnen voordat de EV de strijd aan kan gaan met bijvoorbeeld de Tesla Model S. Homologatie is hierbij de grootste uitdaging. De Concept_One moet nog allerlei tests doorstaan voordat deze legaal de weg op mag. (Via Business Insider)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.