Het Kroatische Rimac Automobili is van plan om alle sceptici van elektrische auto’s de mond te snoeren. Op de IAA in Frankfurt zullen ze namelijk een heel bijzondere supercar onthullen. Zouden ze bij Tesla al zenuwachtig worden? wellicht als ze vernemen dat de Concept One, zoals deze conceptcar heet, maar liefst 1.088 pk en 3.800 Nm aan boord heeft.

Elk wiel van de Concept One zal worden aangedreven door een elektromotor die volgens het All Wheel Torque Vectoring systeem werken: ze kunnen afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd en zo meer of minder kracht op een bepaald wiel zetten. Dankzij dit surplus aan vermogen moet de elektrische supercar in 2,8 seconden naar de 100 km/u kunnen sprinten en een theoretische topsnelheid van 308 km/u behalen. De range zou op 600 km liggen.

Dinsdag 13 september is de onthulling op de autoshow van Frankfurt.

Meer info op Rimac-Automobili.com.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kijk! Zo willen we wel meer Groen autonieuws!
Schitterende auto.
Zo, nu weer snel terug naar Autoblog…
😉

Ik denk dat er meer van de oplaadsnelheid dan van de acceleratie moet worden verteld. Efficiëntie van elektrische auto’s in het overbrengen van kracht op de wielen is feitelijk beter dan van fossiele brandstof gestookte auto’s.

Geen mens zit te wachten op een auto die na drie keer in 2,8 seconden naar 100 geracet te zijn, weer 8-12 uur aan de oplader moet liggen. Verder vind ik informatie over onderhoud, etc. ook van groot belang. Wat is de levensduur van de battery-pack? Wat zijn de kosten van het vervangen van de pack?

Zo’n Nixxan Leave bijvoorbeeld heeft om de ongeveer 5 jaar ee nieuwe pack nodig. Kosten: ongeveer 9K Eur. Mooie eye-opener niet?

@Emerald_Green_Jag: Helaas is de informatie over de Concept One nog zeer beperkt. Dinsdag wordt de auto onthuld, dan weten we ongetwijfeld meer.

600Km, dat is nou niet zo een prestatie als je een paar ton aan accus bij je hebt, zal ook wel als je 1000 elektro pk’s hebt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.