Er is nieuw bewijs dat auto’s op LPG minder CO2 uitstoten dan benzineauto’s.

Bij rijden op LPG komt er 11 procent minder CO2 uit de uitlaatpijp dan bij een vergelijkbaar benzine model. Het bewijs hiervoor is afkomstig van een uitgebreide database van testresultaten, aangeleverd door autofabrikanten. Het rapport werd als onderdeel van het World LP Gas Forum gepresenteerd aan de Duitse overheid door milieuexpert Dr Eric Johnson van Atlantic Consulting. Johnson:

We wisten dat LPG een lagere CO2-uitstoot heeft dan benzine, maar dit recente bewijs maakt het beslissend. Wat een straaltje automotive emissiedata was, is de afgelopen jaar veranderd in een overstroming die zeker verdere steun biedt aan de voordelen van het gebruik van LPG en het rijden van een auto met dubbele tank.

Dit bewijs uit Duitsland is doorslaggevend bewijs dat LPG ècht 11 procent minder CO2 uitstoot dan benzine bij de uitlaat, en zo’n 15 procent minder over de gehele levensduur, van ‘well to wheel’, dus het heeft een minder grote impact op het milieu.

Er zijn mogelijkheden voor betere LPG aangedreven auto’s op de korte termijn, omdat de inspanningen van de industrie tot nu toe voornamelijk gericht waren op de ontwikkeling van benzine- en dieselmodellen. Momenteel bieden 20 verschillende autofabrikanten direct vanuit de Europese showroom auto’s op LPG, waarmee bestuurders tot 40 procent op hun jaarlijkse brandstofkosten kunnen besparen.

Is er geen model op LPG beschikbaar, dan kunnen de meeste benzineauto’s worden omgebouwd. De verwachtingen zijn dat er in 2020 wereldwijd bijna 23 miljoen auto’s op het gas rijden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Niet als het aan staatssecretaris Weekers ligt, als het aan hem ligt verdwijnen namelijk vanaf 2014 vrijwel alle LPG installaties uit oldtimers……
Want op LPG mag je straks volle mep MRB betalen, terwijl je op benzine maar 25% hoeft te betalen. Logisch?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.