Een niet aflatende wil van Tesla om zijn auto’s te verbeteren.

Het accupakket is zo ongeveer het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto. Niet voor niets heeft Tesla plannen om alles wat met batterijen van doen heeft in eigen huis te doen, van ontwikkeling tot vervaardiging.

Uiteraard staat de techniek ook nu al op een (eenzaam) hoog niveau. Met dank aan een constante ontwikkeling stijgt het rijbereik van Tesla’s steeds verder, bij een gelijkblijvende accucapaciteit. Bij de Tesla Model S en X wordt gebruik gemaakt van het 18.650 celtype, wat verwijst naar de afmeting per batterijcel van 18×65 mm. De chemische samenstelling van dit celtype wordt steeds verder geperfectioneerd.

Met een Tesla Model S kan een afstand tussen de 560 km (348 mijl) en 600 km (373 mijl) kan worden afgelegd, volgens de Amerikaanse EPA-norm. Voor de Tesla Model X wordt een actieradius opgegeven die ligt tussen 491 km (305 mijl) en 528 km (328 mijl). Maar Musk stelde op de laatste aandeelhoudersvergadering dat dit een conservatieve opgave is. Bovendien ligt een rijbereik van 644 kilometer in het verschiet, dat komt in het niet-metrieke stelsel neer op 400 mijl.

Wanneer wordt gekozen voor een nieuwe batterijcelarchitectuur is de vraag, het zou dan gaan om 2.170 cellen met een afmeting van 21×70 mm. Mogelijk worden deze batterijcellen gebruikt in de Plaid-modellen, die grote technische vernieuwingen beloven.

Ergens in april is het Battery Day bij Tesla en dan worden spectaculaire onthullingen gedaan. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het gaat hier niet om het aantal cellen zoals in de tekst staat: ‘18.650 cellen’

18650 is een type LI-ION cel zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-accu

Het nieuwe Tesla type is 2170
https://evannex.com/blogs/news/tesla-s-new-2170-cell-packs-more-power

@brechtje: dank voor de reactie, ik was al op de hoogte dat het om het batteryceltype ging en niet om het aantal batterijcellen, daar ben ik eerder de mist mee ingegaan. Het artikel is inmiddels wat scherper geformuleerd, waardoor voor iedereen duidelijk zou moeten zijn waarnaar de getallen verwijzen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.