Meer kilometers voor eenzelfde prijs. Wie wil dat nu niet?

Dynamische beprijzing en doorlopende productverbetering. Dat is Tesla. We roepen het maar weer eens. Ergens ’s nachts blijkt het rijbereik van de Tesla Model 3 Standard Range Plus zomaar te zijn aangepast. Tot in 2022 een compacte Tesla wordt geïntroduceerd, is dat het instapmodel van de succesvolle Amerikaanse autobouwer.

De Tesla Model 3 Standard Range komt nu 448 kilometer ver op één acculading (uiteraard volgens de WLTP-norm). Bij de introductie van de licht verbeterde versie van de Model 3 was dit 430 kilometer, om daarna te worden verhoogd naar 440 kilometer. Voetje voor voetje wordt het rijbereik hoger. In de Tesla Model 3 wordt tegenwoordig een geavanceerde warmtepomp gemonteerd, wat mede voor een hoger rijbereik zorgt. Ook wordt de software steeds beter. Het accupakket meet ongeveer 50 kilowattuur.

De sprint van 0 naar 100 kilometer per uur kan met de “goedkoopste” Tesla worden afgelegd in 5,6 seconden. De elektromotor op de achteras levert een vermogen van 202 kW (275 pk) en een koppel van 404 Nm. De Tesla Model 3 Standard Range Plus kost € 48.980. (Via: teslamag.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.