Er zijn dagen waarop we niet stilstaan bij het bestaan van deze elektrische DAF-truck. Misschien komt daarin wat verandering, nu een verbeterde versie op komst is.

De DAF CF Electric is een elektrische vrachtwagen die momenteel wordt ingezet bij een beperkt aantal bedrijven, om praktijkervaring op te doen. Eén verbeterpunt zal het rijbereik zijn geweest, een accupakket van 170 kWh betekent dat op één acculading ongeveer 100 kilometer kan worden afgelegd. Acceptabel voor het stedelijke distributieverkeer, maar het houdt uiteraard niet over.

De verbeterde DAF CF Electric kan door iedere geïnteresseerde partij worden aangeschaft. Nog altijd is het een wonderlijk onopvallende truck, die verkrijgbaar is als trekker en als chassis-cabine. Dat de techniek niet stilstaat blijkt uit het feit dat het accupakket inmiddels een capaciteit heeft van 350 kWh (waarvan 315 kWh wordt gebruikt), bij een gewicht van minder dan 700 kilogram, wat fors minder is dan voorheen. Snelladen gaat met maximaal 250 kW. Het rijbereik is nu ongeveer 220 kilometer.

De elektromotor is in staat om een vermogen te leveren van 210 kW (286 pk), het koppel bedraagt 2.000 Nm.

Prima waarden. DAF benadrukt wel dat het gebruiksprofiel van een elektrische truck nog altijd vrij specifiek is. Eindeloos veel snelwegkilometers afleggen zit er niet in. Wel wordt gesteld dat het, met een paar laadstops, mogelijk is om 500 kilometer per dag af te leggen.

Het is de bedoeling de levering van de DAF CF Electric begin 2021 te starten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.