Mazda
Goed voor het milieu en je bankrekening.

Mazda is een automerk dat we zeker niet moeten onderschatten. De Japanse autobouwer maakt zeer complete modellen die er bovendien nog eens aantrekkelijk uit zien ook. In Duitsland heeft merk een nieuwe autodeel service op touw gezet. In het hele land is er dekking voor deze nieuwe dienst.

Het delen van de auto neemt in populariteit toe en Mazda springt daar op in. Het hele proces gaat online. Van de auto boeken, tot de betaling en in het inzien van de locatie. Je moet daarvoor de Mazda Carsharing App downloaden. Mazda had al eerder een experiment lopen en heeft geconcludeerd dat het deelauto initiatief een positieve uitwerking heeft. Het project loopt in samenwerking met Deutsche Bahn (Flinkster) en Lidl.

Alle huidige modellen van het merk doen mee met het plan. Zo is er voor ieder wat wils. Er zijn 50 ophaallocaties te vinden op terreinen van de Lidl in heel Duitsland. In totaal gaat het om 150 auto’s. Dat zal later nog oplopen naar 850 stuks. Tot en met eind september is het mogelijk om je gratis te registreren voor de dienst. De smartphone met de bijbehorende app is de sleutel om toegang te krijgen tot het voertuig.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit is toch echt geen GROEN7-nieuws, Mazda is een van de weinige merken die geen emissie vrije auto’s maakt of in de planning heeft. En autodelen bestaat allang!

@brechtje: elektrisch rijden bestaat ook al heel lang (ruim 100 jaar), maar dan kan er toch nog steeds over geschreven worden? Dit is een nieuwe stap voor Mazda, goed bezig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.