Forza Motorsport 5 Spark-Renault SRT_01E
Gaming fans kunnen nu zelf ervaren hoe het is om een volledig elektrische racewagen te besturen over ’s werelds beroemdste circuits nu FIA heeft bekendgemaakt dat de Spark-Renault SRT_01E vanaf nu beschikbaar is in Forza Motorsport 5 voor de Xbox One.

De eerste volledig elektrische single-seater in een spelletje is gratis te downloaden in de Xbox Live marketplace. In Forza Motorsport 5 kunnen de fans vervolgens de Spark-Renault SRT_01E over iconische circuits jagen, waaronder de straten van Long Beach waar op 4 april 2015 een ePrix wordt verreden.

De mensen achter de Formule E vinden het uiteraard geweldig dat gaming fans “in” de Formule E-wagen kunnen rijden en elektrisch racen vanuit hun eigen stoel kunnen ervaren. “De samenwerking met Forza Motorsport sluit perfect aan met onze wens om de interactie met onze fans via social media te versterken. Hiermee bieden wij nieuwe manieren om de motorsport te ervaren door het toegankelijk te maken voor het grote publiek en de kans om deel uit te maken van de race via FanBoost.”

Naast de samenwerking met Forza hoopt de Formule E de interactiviteit aan te moedigen via FanBoost, waarmee fans kunnen stemmen op hun favoriete coureur en hem zo een ‘speed burst’ kunnen geven tijdens de race. Daarnaast zijn een aantal Formule E-races, waaronder de Long Beach ePrix, gratis toegankelijk om fans aan te moedigen mee te doen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.