Vandaag is Richard Branson, de Britse ondernemer en miljardair, op bezoek in Nederland. Hij was vandaag in Den Haag om te praten over ruimtetoerisme en is vanavond in Rotterdam om deel te nemen aan het progrmma College Tour, waar hij wordt geïnterviewd door Twan Huys en studenten. Ook mocht hij rijden in de elektrische Superbus van voormalig astronaut Wubbo Ockels.

Virgin-oprichter Branson ontvangt in Den Haag een prijs van de International Space Transport Association (ISTA), een in Nederland gevestigde organisatie die commerciële ruimtevaart wil promoten, aldus het ANP. Daarnaast wordt hij van en naar theater de Doelen gereden -waar de opnames voor College Tour zijn- in de elektrische superbus van Wubbo.

De Superbus kan 23 passagiers vervoeren, weegt 9,3 ton en beschikt over een vermogen dat uitkomt op 408 pk. Aan beiden kanten zijn acht vleugeldeuren te vinden. Op één acculading zou de Superbus 210 kilometer moeten kunnen afleggen, maar dat kan oplopen aangezien de conceptbus beschikt over zonnepanelen.

De ervaring van Richard Branson met de Superbus zijn te lezen op zijn blog.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.