Elon Musk achter zijn bureau
Tesla bespaart maar liefst 1,25 miljard dollar door hun grote accufabriek in Nevada te bouwen.

Gouverneur Brian Sandoval heeft zijn handtekening gezet onder een lijst belastingvoordelen voor Tesla, die Nevada heeft geselecteerd als locatie voor hun Gigafactory. In ruil voor deze enorme boost in werkgelegenheid (er is plaats voor 6.500 werknemers), heeft de senaat bepaald dat er 20 jaar lang geen omzetbelasting en 10 jaar lang geen onroerendgoedbelasting en bedrijfsbelasting afgedragen worden. Samen met overdraagbare heffingskortingen en 8 jaar korting op elektriciteit, loopt de besparing op tot 1,25 miljard dollar.

Het grootste voordeel is waarschijnlijk nog wel de toestemming om EV’s direct aan de klant te verkopen zonder tussenkomst van een dealer. Deze verkoopstrategie van Tesla heeft flink wat stof doen opwaaien in de Verenigde Staten, met beperkingen en zelfs verboden tot gevolg. Dat Nevada nu wettelijk heeft bepaald dat de directe verkoop in deze staat is toegestaan, is weer een overwinning voor Tesla.

Echter, Tesla krijgt deze (belasting)voordelen niet zomaar. Gedurende 5 jaar moeten zij vanaf 2018 jaarlijks 7,5 miljoen dollar overmaken naar de staat voor onderwijs en 3,5 miljard dollar investeren in apparatuur en vastgoed in Nevada. Daarnaast moeten zij de boze brieven van de verzekering- en filmindustrie ontvangen, welke flink hebben in moeten leveren om de Tesla deal te kunnen financieren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.