Renault en Nissan. Ze maken beiden uit van hetzelfde autoconcern, en allebei zetten ze groot in op elektrisch vervoer. Nissan was er vroeg bij met de Leaf, die nu al twee jaar op de markt is, maar Renault heeft inmiddels een assortiment van vier EV’s. En met de Zoe verwacht Renault de Leaf te verslaan in Europa.

De Zoe zal volgens een Renault topman vooral scoren op prijstechnisch gebied. Een Leaf kost in Nederland bijvoorbeeld 34.990 euro. Daar zit het accupakket bij inbegrepen. Renault doet dit anders en ‘verhuurd’ de batterij, waardoor het aanschafbedrag een stuk lager komt te liggen. De Zoe begint in Nederland dan ook bij ruim 20.000 euro. Vervolgens betaalt men minimaal 79 euro per maand voor het accupakket. Deze betaalconstructie zou Nissan overigens ook overwegen voor de Leaf.

Aangezien de Zoe in vergelijking met de Leaf eigenlijk een next-gen EV is, is de techniek meer vooruitstrevend te noemen. De actieradius van de Zoe is volgens de NEDC-testcyclus 210 km, terwijl diezelfde test voor de Leaf 175 km aangeeft.

Renault heeft de productiecapaciteit om 150.000 Zoe’s op jaarbasis te maken. Een stuk meer dan de Europese fabriek voor de Nissan Leaf in Sunderland aankan. Deze Engelse productielocatie maakt jaarlijks maximaal 25.000 Leaf’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.