Renault Zoe
Bij de 29ste editie van de ‘Gezinsauto van het jaar 2016’ verkiezing, georganiseerd door het Belgische pechhulpbedrijf VAB, won de Renault Zoe in de categorie ‘elektrische auto’.

De auto werd naar aanleiding van een panel, bestaande uit 78 gezinnen en 25 journalisten, gekozen als winnaar. Er werd onder andere gekeken naar de range, prijs en de ruimte van de elektrische auto. Met 159 punten wist de Zoe concurrenten als de Mercedes B250e (154 punten) en de elektrische Kia Soul (147 punten) achter zich te laten.

Het gedurfde ontwerp, een ruim interieur en de betaalbare vanafprijs maakte de Zoe tot de winnaar van de jaarlijkse test. De elektrische auto heeft een range van 240 km en werd recent nog ingezet als taxi tijdens de klimaattop in Parijs.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De genoemde range is overigens wel een ontzettende op papier range en nogal irreëel. Wat dat betreft geven ze bij Tesla zelf aan dat de range volgens de standaard testmethoden ruim 500 km is, maar in de praktijk rond de 400 zit.

@pramm: precies. 240 Km met de Zoe is een sprookje. Men mag blij zijn als men 120 tot 140km haalt. En dan moet je al geen haast hebben.

Bij een Tesla Model S 85 is die 400km de “no marketing bullshit” story en dat haal je ook met normale snelweg-snelheden en onder normale weersomstandigheden.

Die zogenaamd “betaalbare vanafprijs” wordt alleen maar gerealiseerd doordat Renault een variatie op het printercartridgemodel gebruikt: het apparaat zelf is goedkoop, maar je moet steeds de hoofdprijs aan de producent betalen om het überhaupt te kunnen gebruiken.

Als Renault Nederland z’n (particuliere!) klanten de keus had geboden om de auto ook zonder verkapte gebruikspremie in de vorm van accuhuur te verkopen, hadden ze er naar mijn overtuiging veel meer van kunnen slijten. Ik zou dan in elk geval een Zoe hebben gekocht.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.