Nieuwe Renault ZOE tijdens Dutch Design Week
De nieuwe Renault ZOE was gratis vervoer voor gasten van de Dutch Design Week.

Volledig elektrisch pendelen, daarvoor valt een Renault ZOE prima te gebruiken. De nieuwe ziet er weliswaar uit als de oude, maar schijn bedriegt. Zoals mag worden verwacht is de de vernieuwde Renault ZOE is op alle vlakken verbeterd, een gangbare CCS-snellaadaansluiting is nu optioneel aanwezig.

De Renault ZOE Design Rides – zoals men de auto’s met speciale designtooi blijkbaar pleegt te noemen – hebben er gezamenlijk 65.000 kilometer kriskras door Eindhoven opzitten. Voor het bijladen kon een tijdelijk laadplein op het terrein van de plaatselijke technische universiteit worden opgezocht, een van de grootste mobiele laadpleinen van Europa. De laadpunten waren in staat om 22 kW te leveren, of om het populair te brengen, 120 kilometer rijbereik per uur. Want uiteraard kan een ZOE nog altijd op drie fasen en hoog vermogen opladen, zodat ook laden bij de gemiddelde publieke paal vrij rap gaat.

Behalve de ev die beschikbaar is voor het grote publiek, bracht Renault ook EZ-conceptmodellen mee. Want het heden mag misschien wel leuk zijn, pas echt boeiend wordt het wanneer over de toekomst wordt nagedacht. Hoe zelfredzaam zelfrijdend is het vervoer over enkele decennia? De Renault EZ-Ultimo, EZ-Pro en EZ-Go geven blijk van de huidige ontwerpvisie, en waren gedrieën in Eindhoven te zien.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.