De nieuwste EV van Renault is onlangs tot het uiterste getest op het testcircuit in Aubevoye. Tijdens een event heeft de Zoe 1590 km afgelegd in een wel hele korte tijdsperiode.

Hiermee heeft Renault een record gebroken, en flink ook. Het vorige record stond namelijk op bijna 1250 km in 24 uur. De elektrische Zoe heeft de rit uiteraard niet op één acculading volbracht, maar moest tussentijds negen keer bijladen.

De auto heeft een topsnelheid van 135 km/u en is 1,73m breed, 1,56m hoog en 4,08m lang. De actieradius bedraagt volgens Renault 210 km en de auto wordt geleverd met een universele lader waarmee men overal terecht kan, een zogenaamde ‘Caméléon’ oplader. De elektromotor heeft een vermogen van 65 kW en levert een maximaal koppel van 220 Nm. De bagageruimte heeft een inhoud van 338 liter.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Echt een leuk autootje dit!

Zeker de lader in de auto is revolutionair! Opladen met maximaal 3x63A (44kW) is ongekend voor een EV op dit moment.

Deze auto kan bij de publieke laadpalen in Nederland met 3x16A laden (11kW) en zit daarmee in 2 uurtjes weer helemaal vol, maar we hebben ook al 3x32A (22kW) palen staan in Amsterdam, daar zit de auto in een uurtje mee vol.

Langs de snelweg in België staan er al laders bij Total stations die wel de 3x63A leveren waarmee je in 30 minuten vol zit.

Ik heb de auto gezien in Geneve en denk echt dat deze vanwege zijn betere range en prijs veel beter zal verkopen dan de Nissan Leaf.

@widodh: Het feit dat Renault het accupakket van de Zoe ‘verhuurt’ maakt ‘m inderdaad een stuk prijsvriendelijker. Gek dat ze dit bij de Leaf niet vanaf het begin deden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.