Renault ZOE
Verrassend of niet?

De Renault ZOE is al jarenlang een vaste waarde binnen het ev-aanbod, de B-segmenter is pas ingrijpend vernieuwd. De ZOE heeft nu een groter rijbereik en snelladen met de populaire CCS-standaard is mogelijk, om eens twee zaken van belang te noemen. Intussen is het notoir lastig om geld te verdienen aan ev’s, het accupakket is nog altijd een aanzienlijke kostenpost. Dus is het zoeken naar schaalvoordeel en ondertussen ook zaak om te voldoen aan de steeds strengere milieuregels. Dat maakt het niet bepaald verrassend dat er fors meer elektrische auto’s zullen worden aangeboden door de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Volgens eerdere plannen zouden er tegen 2022 liefst 12 nieuwe ev’s moeten zijn bij de drie merken. Emmanuel Bouvier, commercieel directeur elektrsisch rijden bij Renault stelt dat er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het aanbod in de volle breedte, zodat binnen alle segmenten elektrische auto’s beschikbaar komen. Het is verder nog te vroeg om te stellen dat de directe competitie met Tesla wordt gezocht, maar het bereik moet worden vergroot. Allicht dat er een tegenstander van de Tesla Model 3 of anders de Volkwagen ID.3 op de markt wordt gebracht.

Maar iets lichtelijk alternatiefs, een hedendaagse Renault Vel Satis of Avantime, zou ook geenszins verkeerd zijn. Of de markt begrip heeft voor dergelijke strapatsen is een tweede. (Via: autonews.com)

Beeld: de nieuwe Renault ZOE


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.