De Renault Twingo eco2 benzineversie heeft subtiele wijzigingen ondergaan, waardoor de hoeveelheid CO2 uitstoot is gedaald tot slechts 102 g/km. Daarmee blijft de Twingo 1.2 16V eco2 ook na 1 juli in de voor zakelijke rijders gunstige 14% bijtellingscategorie en is deze vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting.

Dankzij de toevoeging van een aërodynamische achterspoiler is de luchtweerstand verder gereduceerd wat zorgt voor een verlaagde CO2-uitstoot. De viercilinder 1.2 16V benzinemotor blijft verder ongewijzigd, en heeft dus 75 pk vermogen. Het blijft ook mogelijk om de Renault Twingo uit te rusten met lichtmetalen wielen, dankzij de aërodynamisch vormgegeven 15 inch ‘Air’ wielen die geen nadelige invloed hebben op de CO2-uitstoot.

Met deze wijziging behoudt de Renault Twingo zijn unieke status in zijn segment als het enige model dat zowel op benzine als diesel slechts 14% bijtelling heeft.

De efficiëntere Renault Twingo is leverbaar voor een scherpe vanafprijs van 7.990 euro voor de 1.2 16V eco2 Acces. De Authentique, Collection en Dynamique 1.2 16V eco2 zijn leverbaar voor prijzen vanaf respectievelijk 8.590 euro, 9.790 euro en 10.490 euro.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.